top of page

LU JONG YOGA

TIBETAANSE BEWEGING EN ADEMHALING

Lu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Mensen vertellen dat hun leven erdoor verandert. De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven.

Lu jong 1.jpg

GROTE DIVERSITEIT AAN YOGAVORMEN

Een essentieel verschil is er niet natuurlijk. Veel oosterse culturen werken met beweging en ademhaling om het energetisch systeem in balans te brengen. Het verschil ligt vooral in de invloed van de cultuur en religie. Lu Jong is afkomstig uit Tibet, een land dat door zijn ligging en langdurige isolatie zeer waardevolle tradities opgebouwd en behouden heeft ivm levensvisie en levenswijze. Lu Jong heeft invloeden van Boeddhisme, Bön en Tibetaanse geneeskunde. De oudste oefeningen dateren uit de Bön periode, een vorm van sjamanisme verwant aan dat van Mongolië en Siberië.

Lu jong 2.jpg

LU JONG BRENGT JE IN BEWEGING

Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Dit is de integratie van methode en wijsheid, zoals yang en yin, mannelijk en vrouwelijk. De ademhaling is hier ritmisch mee verbonden. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar vaak blokkades zitten.

Lu jong 3.jpg

LOSMAKEN VAN ONBEWUSTE BLOKKADES
EN SPANNINGEN

Deze blokkades, die meestal van emotionele en mentale aard zijn, worden zachtjes losgemaakt. Er wordt veel belang gehecht aan het bewust worden van opgestapelde spanningen, en van de denkpatronen en strategieën die deze spanningen veroorzaken. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. Deze blokkades bevinden zich vaak in de wervelkolom, maar ook in de organen, de ogen…

Lu jong 4.jpg

VERBINDEN MET DE 5 ELEMENTEN

In het Tibetaanse boeddhisme heeft men een enorm respect en verbinding met de natuur en de elementen: aarde, water, vuur, wind en ruimte. Deze elementen zijn niet enkel aanwezig in de natuur rondom ons, maar ook in ons lichaam en in onze geest. We leren onszelf kennen en balanceren: heb jij te weinig vuur zodat je geen interesse meer hebt of heb je teveel vuur zodat je opgebrand kan raken?

Lu Jong 5.jpg

EEN HELING VAN LICHAAM EN GEEST

Ook de Tibetaanse geneeskunde heeft Lu Jong beïnvloed. Volgens dit Body-Mind systeem is de ultieme oorzaak van elke ziekte onze fundamentele onwetendheid. Diep binnenin weten we alles, maar onze geest is als het ware versluierd. Daardoor bekijken we de wereld vanuit onze bril, gekleurd door onze eigen opvattingen. Dit geeft aanleiding tot negatieve emoties, en die beïnvloeden het functioneren van ons lichaam. Door Lu Jong word je je bewust van je kijk op de wereld en van je negatieve emoties. Door de bewegingen ga je de blokkades losmaken die daardoor ontstaan zijn.

Lu Jong 6.jpg

EEN HELING VAN LICHAAM EN GEEST

De unieke combinatie van Malvatherapie en Lu Jong Yoga is zeer goed voor lichaam en geest of Body & Mind deze twee zijn onherroepelijk met elkaar verbonden om in balans te komen. 

 

Alles wat zich in het lichaam voordoet, vertaalt zich op een dag in de geest. En al onze gedachten en emoties hebben dan weer onrechtstreeks grote invloed op ons lichaam.

Daarom is het heel belangrijk om beide niveaus aan te pakken om klachten te helen en te voorkomen.

 

Als je elke dag Lu Jong doet, ook al is het maar 15 minuutjes, kan het je levensstijl veranderen. Je voelt je gezonder en gelukkiger.

Je hebt meer het gevoel te leven in plaats van te overleven.

Liefs Lien

TARIEVEN en TOELICHTING

In de natuur vind je geen sterker materiaal dan diamant.
Een
diamant absorbeert bovendien het zonlicht en schittert in al zijn facetten.

De mens is in wezen ook heel sterk. Maar externe invloeden en intrinsieke factoren kunnen soms een effect hebben op onze veerkracht.

Op zulke momenten wil ik je helpen.  om net als een diamant weer te gaan schitteren zodat je weer voldoende draag- en veerkracht hebt. Ik begeleid u individueel of als koppel doorheen het hele proces zodat je ten slotte weer sterker in het leven staat. Daarbij hanteer ik een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat we er naar streven om alle aspecten van je persoon – lichaam, geest, energie en relaties – op elkaar af te stemmen. Want dat is het recept om je daadkracht te versterken en een grotere tevredenheid met jezelf te bereiken.

Yogamateriaal is ter beschikking.

Liefs Lien

LOSSE SESSIE 
OP LOCATIE BIJ LIEN

iIn deze les maakt u kennis met Lu Jong - de bewegingen van de vijf elementen.

Het kan ook een sessie zijn om de oefeningen te heropfrissen

Een privé-sessie duurt 2 uur

Prijs €130,- 

DE BEWEGINGEN VAN DE VIJF ELEMENTEN
OP LOCATIE BIJ LIEN

In deze reeks leert u de bewegingen van de vijf elementen in 2 privé-sessies die telkenmale 2 uur duren.

Hierbij ontvangt u ook hand-outs, zodat u thuis de Lu Jong oefeningen verder kan beoefenen.

Prijs €250,- 

DE VOLLEDIGE LU JONG PRAKTIJK
OP LOCATIE BIJ LIEN

In deze reeks leert u :

De bewegingen van de 5 elementen

De bewegingen van de 5 lichaamsdelen

De bewegingen van de 5 vitale organen

De bewegingen van de 6 condities

Twee bijkomende bewegingen.

in 4 privé-sessies van 2 uur.

U ontvangt tevens hand-outs, zodat u thuis de oefeningen verder kan beoefenen.

Prijs €470,- 

Brand your face_LH10496_edited.jpg

Contact met Lien

+32 471 78 18 70
balanzlv@telenet.be

Appelstraat 3 F   9988 Waterland-Oudeman 

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page